"Iránytű az együttérzés felé vezető úton"

BorulásMiért végzünk leborulásokat ?
A leborulás kicsi énünk elfeledése és igazi önmagunk realizálása. Nem egy külső dolog vagy lény előtt borulunk le, s nem is önmagunk előtt. Elengedjük karmánkat, ellentétekre épülő világunkat, hogy azok maradjunk, akik/amik mindig is voltunk.
A helyesen végzett leborulás feloldja ragaszkodásainkat, a gondolatok, érzelmek, emlékek, ítéletek nem nehezednek ránk oly súllyal, mint a gyakorlat előtt. A fizikum energikus mozdulata, a test erőteljes felhasználása a tudat megtisztításáért.
„Amikor a leborulásokat végezzük, fontos megértenünk, hogy a jó cselekedetek minden érzõ lény boldogságának forrása. Amikor e gyakorlatot testünket, beszédünket és tudatunkat használva végezzük, felajánljuk energiánkat mások javára azzal a kívánsággal, hogy boldogok legyenek. Örüljünk ennek és végezzük örömtelien. Amikor testünk 5 ponton (térdek, kezek, homlok) a földet érinti, gondoljunk arra, hogy az öt zavaró érzelem (harag, ragaszkodás, nemtudás, büszkeség és féltékenység) eltávozik belõlünk és eltűnik a földben. Ezáltal teljes tisztulást tapasztalhatunk. A leborulások két aspektusa – a tudat mérgeinek eloszlatása és a három Drágakő (Buddha, Dharma, Szangha) – áldásának befogadása lehetővé teszi a harag, ragaszkodás, nemtudás, büszkeség és féltékenység átalakulását az öt bölcsességgé. A leborulások e szimbolikus aspektusai csak akkor fognak működni, ha teljes az odaadásunk. Ez hozhatja létre bennünk a nagy tisztulást. Minél több leborulást végzünk, annál jobban növekszik az odaadásunk. Végül elérjük azt a szintet, ahol többé nem gondoljuk azt, hogy a testünk, a beszédünk és a tudatunk bármiben is különbözik a Három Drágakő testétől, beszédétől és tudatától.
Ne gondoljuk azt, hogy csak mi végezzük a leborulásokat, érzékeljük úgy, hogy minden lény együtt csinálja velünk.”
A leborulási szertartás – Thay Hang Truong chan-mester útmutatása szerint – kb. 30 perc leborulásból, majd mantra – recitálásból és meditációból áll.
Rendszeresen : újholdkor és holdtöltekor végezzük.
Bárki részt vehet rajta, a részvétel ingyenes.

A leborulás az önmegújítást szimbolizálja. Leborulás közben a test visszatér abba a helyzetbe, ahogyan az anyaméhben helyezkedett el. Ezzel szimbolizáljuk az élet kezdetéhez való visszatérést. A felállás ahhoz hasonlít, ahogy egy fa nő, így növekszünk mi is és teljesedik ki bennünk a jóság.

Ha a borulást valaki felé végezzük, akkor azzá a minőséggé válunk, aki(k)hez borulunk, pl. ha Kuan Yinhez borulunk, akkor elkezdünk másokat segíteni, és együttérzővé válni. Ezért a borulás megújulást is jelent, mert önmagunkat megújíthatjuk a különböző minőségek által.

A szertartás menete leborulásból, éneklésből, a Nagy Együttérzés Mantra elmondásából, magából a borulásból és rövid meditációból áll. Rendszeres végzésével elkezdünk tudattalanul változni, így változik az életünk is.

A borulásokat és az elvonulásokat Dombóvári Kata vezeti.

Sziasztok, a nevem Dombovári Katalin Mária,  1955-ben születtem.  2000-ben történt válásomig Bacskainé Dombovári Katalinnak hívtak, illetve legtöbben röviden Bacskai Katának ismertek.

Kirakatrendező és dekoratőr vagyok, felsőfokú reklám szakképesítéssel. Tradicionális Reikimester vagyok 1991 óta, 1994-ben elvégeztem a Coue Egyesület 2 éves pszichológiai képzését.

1992-ben a tibeti buddhizmus Karma-Kagyu ágán vettem menedéket , Láma Ole Nydhalnál, és 1999-ig nagyon sok Phowa , Mahamudra kurzuson, tanításokon, beavatásokon vettem részt, 2000.november 17-én – (Kathmanduban, Nepálban , a Szanggye Chosling kolostorban )- Lopon Tsechu Rinpochének tettem fogadalmat és váltam buddhista apácává (háromszor voltam Nepálban rövidebb és hosszabb tanulmányúton)

Lopon Tsechu Rinpoche 2003. júniusában 85 évesen elment.

2008. januárjában eljött az ideje, hogy új mestert találjak, és :
Thay Hang Truong vagy kínai nevén CE Heng Chang  személyében, (akit 2004. óta személyesen ismerek,  tanításain részt vettem )  meg is leltem a kitűnő mestert és spirituális  vezetőt, aki a kínai csan vonal képviselője, és az óta az ő vezetésével gyakorlok.

Voltam  ITC és IM képzéseken  itthon is és külföldön is. A Mester meghívására kétszer voltam Los Angelesben  10 napos ideiglenes szerzetesi elvonuláson ,  mandalaszertartáson és WPG-n, Régebben, amíg nagyobb lakásban laktam, főző –és film klubokat is tartottam, (űj helyszín kerestetik) jelenleg  a leborulási szertartások, , a Kuan Yin elvonulások és az általam 1994 óta tanított Tiszta Tudat meditáció a kiemelt fontosságú az életemben.

2001-2006-ig tanultam először a Tan Kapuja Buddhista Főiskolán,, 2009-ben szereztem kitüntetéses diplomát buddhista tanítóként -  közben tanítottam is és takarítottam is a főiskolán 2011. szeptemberéig.

Jelenleg (2012) ugyanott  az MA – dharma-tanítói képzésemet fejezem be.BowingBowing is an exercise that symbolizes renewal. During bowing the body returns to the position it was in the womb. This position symbolizes the beggining of life. Standing up again as a tree grows symbolizes goodness rising inside us.

Kapcsolat / Contact
E-mail: compasshungary.info@gmail.com
Hírek RSS
<<júl 2018>>
HKSCPSV
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Hírlevél

Amennyiben érdekelnek a programjaink és elsőként szeretnél értesülni Tiszteletreméltó Hang Truong Mester érkezéséről, add meg az e-mail címedet és iratkozz fel a CompaSS Hungary levelezőlistájára

E-mail cím:

Subscribe to Compassionate Service Society - Hungary

Email:
Támogatás
A CompaSS Hungary nonprofit szervezet, de támogatást szívesen fogad céljai megvalósításában.

© CompaSS Hungary 2014